Anunțata relaxare a măsurilor de distanțare socială, impuse prin Ordonanțele Militare, pentru combaterea răspândirii coronavirusului, îi determina pe mulți dintre șoferi să ignore și regulile de circulație, pe lângă faptul că se grăbesc să se întoarcă la „normalitate”, înainte de data de 15 mai. Doar într-o singură zi, 10 mai, pe cele trei autostrăzi din sudul României (A1,A2 și A3), trei șoferi au fost depistați de radar circulând cu peste 200 km/h. Au rămas fără permise dar s-au ales și cu amenzi de aproape 3000 de lei.

Conform celor de la Inspectoratul General al Poliției Române, evenimentele au avut loc pe parcursul zilei de duminică, 10 mai.

La data de 10 mai a.c., poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A2 București – Constanța au depistat un șofer, care conducea cu viteză excesivă. Conducătorul auto a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce rula pe autostrada A2, cu viteza de 215 km/h.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, alți doi participanți la trafic au depășit viteza legală, conducând cu 206 km/h, pe Autostrada A1, respectiv pe Autostrada A3.

Cei 3 șoferi au fost sancţionați contravenţional cu amenzi de 2.900 de lei fiecare, iar, ca măsură complementară, poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Articolul precedentA fost făcută publică lista tuturor cazurilor de coronavirus din Dâmbovița. Trei orașe si 16 comune afectate
Articolul următorColiziune auto la Răcari. Două persoane au fost rănite