Situația, în ceea ce privește evoluția coronavirusului, în Italia, este de-a dreptul dramatică. Într-o singură zi (6 martie) nu mai puțin de 50 de persoane au decedat, ridicând totalul deceselor la 198. Ministerul Afacerilor Externe din România anunță ca sunt trei cetățeni români ce sunt infectați cu coronavirus, pe teritoriul Italiei, conform datelor din data de 6 martie.

Numărul morților din Italia, din cauza virusului coronavirusului, a ajuns la numărul de 198, vineri, conform informațiilor de la Agenția de Protecție Civilă. A fost ziua cu cea mai mare creștere a numărului de decese: 50.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Italia a crescut vineri la 4.636, faţă de 3.858 cu o zi înainte.

Şeful agenţiei de protecţie civilă a spus că, dintre cei contaminaţi iniţial cu noul coronavirus, 523 s-au restabilit complet, faţă de 414 cu o zi înainte.

Comunicare MAE

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă (06 martie 2020), că:

Potrivit datelor obținute în cursul zilei de ieri de către reprezentanții Ambasadei României la Roma și ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificați 3 cetățeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat.

Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autoritățile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova.

De asemenea, autoritățile locale de la Cremona au confirmat existența unui cetățean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetățenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia – Romagna.

Ambasada României la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum și oficiile consulare române din Republica Italiană continuă demersurile specifice pentru obținerea unor informații suplimentare din partea autorităților italiene cu atribuții în gestionarea situației.

MAE reiterează importanța respectării cu strictețe a recomandărilor autorităților italiene, precum și necesitatea manifestării unei responsabilități individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenție, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului.

În acest context, MAE reamintește că cetățenii români din străinătate care doresc să solicite informații despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și conduita preventivă, pot apela numărul +4021.320.20.20. Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor români și nu este un număr de urgență. De asemenea, informații actualizate sunt disponibile și pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759).

Articolul precedentAccident tragic la o fabrică târgovișteană. Un muncitor a murit
Articolul următorSituație actuală a evoluției pestei porcine africane. Vezi harta răspândirii virusului