Primul român infectat cu Coronavirus a fost confirmat pe vasul de croazieră  Diamond Princess aflată în carantină în Japonia are , a anunțat Ministerul român de Externe. Românul a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații, a transmis MAE.

Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus, a anunțat Ministerul român de Externe.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă MAE.

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autoritățile nipone. De asemenea, se menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess, a mai anunțat MAE.

La bordul vasului japonez de croazieră Diamond Princess se află 17 români, doi turiști și 15 angajați.

Numărul total al celor infectați pe nava de croazieră cu noul virus ajunsese miercuri la 175.

Vasul de coazieră Diamond Princess a fost plasat în carantină pentru două săptămâni pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama. Numărul total de turiști și membri ai echipajului trece de 3.700 de persoane.

Anunțul MAE vine la doar o zi de la alerta infectarii unui roman cu virusul Corona.

Este vorba despre tânărul asistent din Reșița care a lucrat la o clinică din Germania. Testele făcute marți la Institutul Matei Balș din Capitală au ieșit negative.  

Managerul Institutului, medicul Adrian Streinu Cercel, a anunțat că pacientul are o gripă sezonieră, pe care ar fi contractat-o la schi.conform www.realitatea.net

Până la momentul de față, conform statisticii oficiale, sunt confirmate peste 60.000 de cazuri de înbolnăviri, la nivel mondial, cele mai multe în China continentălă. Bilanțul deceselor este de 1370 de persoane, dar statisticile se actualizează permanent (detalii în timp real aici)

Articolul precedentCutremure în lanț, în județul Vaslui, joi dimineața. 4 seisme, de mici dimensiuni,în doar câteva ore
Articolul următorVideo| Viorel Moldovan, înainte de meciul cu Voluntari: ”Trebuie să-i ținem departe de noi”