Conform realitatea.net, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut o serie de declarații prin care a explicat ce pregătește Guvernul pentru a susține economia și după data de 15 mai. O parte din salariile angajaților ar putea fi plătite de stat.

Șomajul tehnic ar putea fi prelungut și după data de 15 mai, pentru acele sectoare din economie ce vor fi în continuare afectate de restrictiile impuse prin Ordonanțele Militare.

„Suntem aproape de a lua o decizie finală, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a fi pregătiți la momentul 15 mai. Țin foarte mult să se prezinte asupra duratei, asupra domeniilor afectate de această măsură partenerii sociali. Dar da, se prefigurează măsura prelungirii șomajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt în continuare restricționate prin deciziile autorităților, în paralel lucrând și la o serie de măsuri de susținere activă a sectoarelor care își vor relua activitatea”, a declarat Violeta Alexandru la o televiziune de știri.

„Suntem în mijlocul consultărilor, nu am luat o decizie cu privire la aceste domenii, dar vor fi domenii sprijinite într-un mod activ pentru reluarea treptată a activității. Vom vedea dacă această măsură activă va dura câteva luni sau va fi de mai lungă durată. În primă instanță va fi un sprijin mai consistent, dar acesta va scădea pe măsură ce activitatea acestor compani se va relua. (…) În cazul unei companii care-și poate relua activitatea, sprijinul guvernului va putea fi sub forma acoperirii unei părți din costul salarial, un cost fix, într-un număr de luni imediat după ridicarea măsurilor de restricție, după care acest sprijin se va diminua pe măsură ce activitatea companiei respective se va redresa”, a explicat Violeta Alexandru.

Articolul precedentBilanț îngrijorător: 431 de cazuri noi de coronavirus. Șapte cazuri noi în Dâmbovița
Articolul următorVeste tragică de la Răcari. O infirmieră, din cadrul Centrului Medico-Social, a decedat din cauza coronavirusului, la spitalul din Târgoviște