Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că ”este o urgență în China”, dar nu a devenit încă o urgență la nivel mondial, deși poate deveni una”. Autoritătile române au plast sub observație mai mulți cetățeni ce s-au întorrs recent din China (regiunea Wuhan, cea mia afectată de virus)

Organizația Mondială a Sănătății a fost din nou divizată în ceea ce privește declararea unei urgențe de sănătate publică la nivel internațional în cazul virusului care a izbucnit în Wuhan și care a produs decesul a 18 persoane. Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că ”este o urgență în China”, dar nu a devenit încă o urgență la nivel mondial, deși poate deveni una”.
”Este un pic prea devreme pentru a considera că aceasta este o urgență de sănătate publică la nivel internațional”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă.
”Nu înțelegeți greșit, este o urgență în China. Dar încă nu este o urgență de sănătate mondială. Va putea deveni una”, a mai spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă.
Acesta a comentat și măsurile luate de China pentru a limita răspândirea virusului, închizând cinci orașe.
”Sperăm că vor fi eficiente și pentru scurtă durată”, a subliniat el, care a adăugat că Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă restricții mai largi în ceea ce privește călătoria și comerțul.(amănunte suplimentare pe realitate.net)

Măsuri România

Patru persoane care au legătură cu județul Arad sunt vizate de o anchetă epidemiologică dupăce au făcut parte din grupul de artiști români care care au concertat în Wuhan, orașul din China, afectat de recentul coronavirus, care declanșează boli respiratorii acute și a ucis mai multe persoane.

Două dintre persoane sunt angajați la Filarmonica de Stat Arad, unde conducerea a luat măsuri speciale.

Cei doi oameni locuiesc în Timișoara și Reșița. (amănunte suplimentare aici realitateadearad.net

Articolul precedentExpoziție unicat la Muzeul Poliției, cu ocazia Micii Uniri
Articolul următorFoto-Video| Mica Unire sărbătorită (și) la Târgoviște