Noul ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit la Digi24 despre modul în care Federația Română de Tenis ar putea primi finanțare, în condițiile în care aceasta nu mai primește bani din februarie. Declarațiile ministrului vin după ce Simona Halep și Sorana Cîrstea au cerut reluarea de urgență a finanțării pentru tenis.

Un mesaj aproape identic, postat de mai mulți jucători de tenis din România, pe propriile pagini de facebook (n.m. în data de 5 noiembrie) (vezi detalii aici www.realitateadedambovita.net) a creat vâlvă înmediul virtual iar ulterior noul ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a recționat (tot în data de 5 noiembrie).

Foto Mesaje facebook, Sorana Cîrstea și Simona Halep

Reacție ministru

„Vreau să le asigur pe cele două campioane că există din partea mea și a ministerului totală disponibilitate și flexibilitate pentru a rezolva acest lucru. Nu e vorba de rea intenție, este o problemă legală, nici măcar birocratică nu este. E o problemă de care m-am lovit încă de la primele orele ale mandatului meu”, a spus Ionuț Stroe, vorbind despre Sorana Cîrstea și Simona Halep și mesajul postat de acestea.

                                                      Foto– Ionuț Stroe

El a adăugat că va discuta despre acest lucru cu Ion Țiriac, în această seară, și mâine (n.m. 6 noiembrie 2019) se va întâlni cu Sorana Cîrstea.

„E vorba de un litigiu în care se află persoane din cadrul federației, această problemă este din păcate în instanță, lucru care face aproape imposibilă realizarea unei legături de natură contractuală de a finanța această activitate de către statul român. Există soluții alternative, ne gândim la ele. Există finanțarea activității Federației de Tenis prin Comitetul Olimpic Român, putem face acest lucru, COR este o formă asociativă care poate să realizeze finanțarea până când litigiul aflat în instanță se va rezolva”, a spus Stroe.

„Este de lăudat și de apreciat orice formă de finanțare care vine din zona privată, pentru că ei nu au niciun fel de îngrădire în legătură cu această finanțare”, a adăugat el.

Declarațiile noului ministru vin după ce Simona Halep și Sorana Cîrstea au cerut deblocarea finanțării pentru federația de tenis.

Mesaje facebook

Într-o postare pe Facebook, fostul număr 1 mondial scrie: „Noi știm că aceste alegeri au fost democratice și avem convingerea fermă că, la ora actuală, Ion Țiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România”.

Pe de altă parte, Simona Halep critică și decizia Ministerului Tineretului și Sportului de a nu mai finanța federația de profil: „În timpul în care amânările sunt declarate „mari victorii”, proiectele mari pentru copii și juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanțeze”.

„Din poziția noastră de promotori ai sportului românesc și ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgență a finanțării Federației și a programelor sale”, mai spune Simona Halep.


Un mesaj asemănător a fost postat și de jucătoarea de tenis Sorana Cârstea.

„Nu mai sunt bani pentru turnee, echipamente, antrenori, centre regionale și așa mai departe. Toate acestea pentru că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru, iar dacă nu figurează în acest registru Ministerul nu știe cine a fost ales președinte, deși a participat la congresul de alegeri. Viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie distrus de birocrație!”, a scris ea.

Ion Țiriac (foto) a fost ales președinte al Federației Române de Tenis pe 19 iunie, dar unul dintre contracandidații săi, Marius Vecerdea, a cerut în instanță anularea alegerilor.

Articolul precedentGest inedit la un club sportiv din Târgoviște
Articolul următorMateriale de campanie electorală interzise de BEJ Dâmbovița