De la sfârșitul acestei luni ( ianuarie 2020) va intra în vigoare Legea 192/2019. Una dintre modificările importante este legată de posibilitatea pătrunderii într-o locuință, a polițiștilor, fără a avea mandat sau acceptul proprietarilor. Amănuntele sunt importante.

Legea a fost schimbată în 2019, dar va intra în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie 2020, iar modificările sunt importante. Astfel:

În conformitate cu prevederile Legii nr. 192/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice, norme ce vor intra în vigoare de la sfârșitul acestei luni, polițistul este îndreptățit să pătrundă, în orice mod, într-o locuință sau într-un spațiu delimitat ce aparține ori este folosit de o persoană fizică sau juridică, fără consimțământul acesteia sau al reprezentatului legal, pentru:

  1. a) a salva viața sau integritatea corporală a unei persoane, dacă există indicii că în acel spațiu este o persoană aflată în pericol;
  1. b) a preveni răspândirea unei epidemii, dacă există indicii că în acel spațiu este o persoană decedată;
  1. c) a prinde autorul unei infracțiuni flagrante, comisă prin folosirea unei arme ori substanțe explozive, narcotice sau paralizante, prin violență, ori de către o persoană mascată, deghizată sau travestită, dacă există indicii că acesta se află în acel spațiu;
  1. d) a prinde autorul unor acte de terorism, dacă există indicii că acesta se află în acel spațiu.
Articolul precedentPatru dâmbovițeni reținuți de polițiști, după ce au dat mai multe spargeri, la început de an
Articolul următorRisc însemnat de avalanșă în Bucegi și Făgăraș